Izdelki in storitve

Implantologija

Implantologija

Za nadomestitev manjkajočih zob uporabljamo IMPLANTATE oz. kostne vsadke. Postopek nadomestitve zoba poteka v dveh fazah: 1. V prvi fazi izvedemo implantacija (vsaditev) implantatnega cilindra oz. vijaka. Temu sledi celjenje in zarast implantata s kostjo (osteointegracija). 2. Po obdobju 3 - 4 mesecev (odvisno od strukture čeljusti) sledi protetična nadgradnja, obremenitev in grizno - estetski zaključek zdravljenja. Uporabljamo različne tipe implantatov, ki sodijo v sam vrh svetovne priznane kvalitete (Strauman, Ankiloss, DiDios .... ).

Prevleke in mostički

Prevleke in mostički

Na razpolago imamo prevleke in mostičke izdelane iz kovinske in brez kovinske keramike (porcelan) ali cirkonija, delne proteze z vlito bazo (vizil proteza ) brez kakršnihkoli zaponk. Namesto zaponk uporabljamo posebna polzila, ki protezo fiksirajo na obstoječe zobe.

Higiena in čiščenje zobnega kamna

Higiena in čiščenje zobnega kamna

Čiščenje in higiena zobnega kamna vključuje naslednje: - odstranjevanje zobnega kamna z ultrazvokom na vseh zobnih površinah in odstranitev oblog na koreninskih površinah in v med zobnih prostorih, - peskanje zob (odstranimo zabarvane površine), - poliranje zob in - pouk o ustni higieni.